Elk jaar wordt het fortenseizoen feestelijk geopend met een dag met gratis excursies van 1 uur. Je kan vanaf 12:00 samen met een fortengids mee een kijkje nemen over het fort. Je krijgt een soort sneakpreview van wat er op het fort te zien is. Er valt veel te vertellen over de geschiedenis en de huidige bewoners van het fort.
fitis

De huidge fortbewoners

Onder de huidige bewoners vallen zeker alle vogels die weer net terug uit verre oorden zijn om op het fort hun broedplek te maken. Wist je dat er wel 70 vogels op het fort broeden?
Daarnaast vind je alle diersoorten die er ook op de Utrechtse Heuvelrug vindt. Vaste bewoners zijn dassen, reeën, vossen, boom- en steenmarter, bunzing, konijnen, hazen, te veel om op te noemen.

Verbetering

Er wordt op dit moment nog hard gewerkt om alle verbeteringen aan het gebouw klaar te hebben voor de opening. Er is groot onderhoud aan de brug, toiletten en presentatie ruimte gedaan. Er was een lastige lekkage in de toiletten. Om deze te dichten moest er veel grond aan de bovenkant verplaatst worden. Alles wordt erg mooi. We hebben nu ook toiletten voor minder valide en een plek om een luier te wisselen!
De brug moest vernieuwd worden om de zwaarder voertuigen te kunnen dragen. Het leek wel een militaire oefening. Er werd namelijk een ponton brug naast de bestaande brug gelegd.
De presentatie ruimte is super mooi geworden.

Kom alvast een sneakpreview doen!

[add_single_eventon id=”642″ show_excerpt=”yes” show_exp_evc=”yes” ev_uxval=”3″ ]