Ik kwam het verhaal tegen van een anonieme schrijfster. Hieronder een passage over hoe haar vader terug kwam van 3 weken geïnterneerd te zijn geweest op Rijnauwen.

“………Ik dacht dit zal het ‘iets’ zijn waarvoor mijn vader mij had gewaarschuwd. Ik kleedde ons aan en we liepen naar mijn Oma. Zij woonde een uur lopen aan de andere kant van de stad en ze ging meteen met ons mee terug. De volgende dag kwamen er mensen met een band om de arm en een vrachtwagen om het huis leeg te halen en te verzegelen.

Oma zei dat zij hier altijd had gewoond en dat het haar huis was. Op die manier is ons een kinderkamp bespaard gebleven. Hiervoor ben ik mijn vader zeer dankbaar. Hij is overigens wel lid geweest maar heeft vrijwel direct zijn lidmaatschap weer opgezegd. Hij kwam na drie weken geïnterneerd te zijn geweest in Rhijnauwen weer thuis.
Als kind begreep ik niet dat iedereen zo’n hekel aan mijn ouders had. Ik aanvaardde gewoon het feit dat het zo was………….”

Lees hier het hele verhaal.